Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:
Fastelavnsboller

Fastelavnsboller

Vegansk

Start med at opløse gæret i vandet. Tilsæt herefter sukker, salt og margarine og rør godt rundt. Tilsæt lidt efter lidt melet og ælt dejen godt igennem. Lad den hæve en halv time.
Del dejen i 3 lige store stykker og rul hver stykke til en pølse. Del hver pølse i 5 og form disse til boller. Lav en fordybning i hver og kom et stykke marcipan og noget chokolade i og luk bollen ved at trække siderne op over fyldt og presse dem sammen. Efterhæver i 40minutter og bages derefter i 25minutter ved 200grader C.
Pynt bollerne med glasur og server.

Hvis man ikke er til marcipan og chokolade kan man istedet putte creme og/eller marmelade i :)


Bedømmelse: 10 / 10 på 3 stemmer.

Skrevet af Cellie

Ingredienser:

Ca. 15 store fastelavnsboller
50g gær
2dl vand
50g sukker
1tsk salt
200g margarine ell. smør
500g hvedemel

Marcipan
Hakket mørk chokolade
 
Se flere opskrifter på Desserter, kager og slik


Kommentarer

Oy <3
6 år siden

De ser jævnt lækre ud! Skal klart prøve opskriften i morgen ;o)
kramme
5 år siden

Tilføjede lidt vaniljesukker og kardemomme til dejen. Med creme i blev de helt fantastiske - bedste jeg har fået, og dejen er supernem at arbejde med. Det er også første gang for mig, at cremen ikke er flygtet ud under bagningen - total succes!
MLNCHL
4 år siden

Kagecremen fra Maizena er vegansk, jeg mailede dem angående beta-caroten.
SarahSofie
1 år siden

De er mega-gode de her! Har lige lavet dem, med chokolade og marcipan - og de er bare sindssygt gode. Håber de er ligeså gode i morgen, når de skal serveres på min kærestes arbejde