Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:

Kikærtegryde (turkish style)

Vegansk

Kikærterne skal helst sættes i blød natten over. Vandet hældes fra og kikærternes skylles.
Løg, hvidløg og kartofler skæres i tern og ristes så lidt i olien. Tomatpure og krydderier kommes i og bliver opvarmet lidt. Så kommes kikærterne i og vand nok til at dække det hele. Det koger i ca 1 1/2 time vil jeg tro (jeg bruger en trykkoger og det går lidt hurtigere) til tomatsovsen bliver tyk og kikærterne er bløde.
Serveres med bulgur eller ris

Denne opskrift kan desuden bruges til at lave linsesuppe. I stedet for at tilføje kikærter, tilføjer du røde linser (skal ikke sættes i blød, men bare skylles) og mere vand. Og så kan andre grøntsager tilføjes hvis man synes eller den kan blendes. Meget børnevenlig!


Bedømmelse: 7 / 10 på 2 stemmer.

Skrevet af veggiemommy

Ingredienser:

Kikærter
lidt olivenolie
1-2 løg
2 hvidløg
1-2 kartofler
krydderier du kan lide (jeg bruger tørret mynte, persille, chili)
3-4 tsk. tomatpure
 
Se flere opskrifter på Bønner, linser og andre bælgfrugter