Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:

Eksperiment 2 - brød/scones

Vegansk

Anispulver 5g
Boghvedeflager 50g
Byggryn 50g
Fennikelfrø 2g
Fuldkornsrismel 50g
Grahamsmel 150g
Granatæblekernepulver 5g
Græskarkerner 25g
Gurkemeje 15g
Gær 25g
Hirseflager 50g
Hvedeklid 25g
Hybenpulver 15g
Hørfrø 25g
Ingefærpulver 5g
Lucernefrø 10g
Majsgryn 50g
Salt 5g
Sesamfrø 25g
Solsikkekerner 25g
Speltmel 300g
Surdej (rugmels) 100-200g
Vand 750 - 800 ml
Quinoa 50g

Kernerne, frøene og majsgrynene lægges i blød i 250 ml vand og får lov at trække væde mens resten mixes sammen, hvorpå de blandes med i dejen som æltes grundigt med ske eller maskine.
Lad dejen hæve læ-æ-ænge (evt. i køleskab natten over) til ca. dobbelt mængde. Herefter slås dejen ned og gennemæltes igen.
Dejen lægges i en siliconeform eller på slip-let-bagepapir. Den er ret fugtig og flyder/synker lidt.
Lad efterhæve en times tid eller to.

Brød: 60-70 minutter, næstnederste rille ved ca. 180-190 grader (gasovn).
Scones: 45-55 minutter midt i ovnen ved 175-180 grader (gasovn).
Hold øje med det - må absolut ikke branke!
Giver omkring 2 brød eller 1 brød og ca. 20 scones.

Gæren kan formodentlig udelades hvis man har en god surdej - hvilket jeg ikke havde endnu...

Jeg forsøgte også en slags fladt brød i en lille bradepande med sliplet-belægning som jeg havde smurt grundigt med avocadoolie. Det brændte fuldstændig fast i bunden og var ikke til at få af. Det er derfor jeg anbefaler siliconeformen/slip-let-bagepapiret.

Smager kanongodt - i mange timer efter indtagelsen! :0)
Mætter godt og kan fryses ned.
Scones´ene kan med fordel medbringes så man har en sund godbid i løbet af dagen.

Mvh
Peter


Bedømmelse: 0 / 10 på 0 stemmer.

Skrevet af Cyclopussy

Ingredienser:

Anispulver, boghvedeflager, byggryn, fennikelfrø, fuldkornsrismel, grahamsmel, granatæblekernepulver, græskarkerner, gurkemeje, gær, hirseflager, hvedeklid, hybenpulver, hørfrø, ingefærpulver, lucernefrø, majsgryn, salt, sesamfrø, solsikkekerner, speltmel, surdej (rug), vand, quinoa.
 
Se flere opskrifter på Brød


Kommentarer

Kat
8 år siden

wow.. alt for mange ingredienser til at jeg kan overskue opskriften
Cyclopussy
8 år siden

Hej Kat

Det er da synd for dig. :0)
Jeg arbejder på at "opfinde" et brød/boller med alt man har brug for i.
Kat
8 år siden

Kender det godt. Men ellers lyder det lækkert :)
Cyclopussy
8 år siden

Hej igen Kat

Det smager hvertfald godt og er særdeles mættende. :0)

Mvh
Peter
Kat
7 år siden

Det kan være at jeg må prøve alligevel så