Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:
Bagte tomater med risfyld

Bagte tomater med risfyld

Vegansk

Opskriften her er til 3 personer - men mængden kommer jo an på hvor sultne folk er.

Forvarm ovnen til 180 grader (ikke varmluft).

1. Sæt risene til at koge efter anvisningen på bagsiden af posen. Når de har kogt færdig, hæld det resterende vand fra og kom en god klat fedtstof i. Rør rundt. Læg låg på og lad det stå og trække i 12 minutter.
2. Skær toppene af tomaterne (og gem dem) og tag al indmaden ud med en ske, blænd det og hæld det ned i en skål.
3. Hak guleroden og forårsløgene/aspargsne fint og smid dem ned til tomatindmaden. Tilsæt hakket løvstikke (et par plade er nok, det smager altså kraftigt igennem), hakket basilikum, salt, peber og oregano og rør det godt sammen. Tilsæt 6 spsk ris og rør lidt mere rundt. Put evt flere krydderier i, hvis den ikke rigtig smager af noget.
4. Smør et fad (der kan tåle at komme i ovnen selvfølgelig) med olie.
5. Tag de udhulede tomater og fyld dem helt op over kanten med risblandingen, smæk toppen på igen og sæt ned i fadet. Dryp med olie og krydr med salt, peber og tørret oregano.

Bages i ca. 20 minutter og ædes med velbehag :)


Bedømmelse: 8 / 10 på 3 stemmer.

Skrevet af Ost

Ingredienser:

6 spsk basmati ris
6 store tomater
2 forårsløg eller små asparges
1 pæn gulerod
løvstikke
salt
peber
tørret oregano
rigeligt frisk basilikum
olivenolie
en form for plantemagarine
 
Se flere opskrifter på Forretter og lette måltider


Kommentarer

AndreaMD
9 år siden

Rigtig gode ! :D