Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:
Lun forårssalat med grønne linser og spidskål

Lun forårssalat med grønne linser og spidskål

Vegansk

Kog linserne i rigeligt vand tilsat 1 tsk. salt i 15-20 min. Til salater bruger jeg gerne små Le Puy linser som er mindre end almindelige linser. De skal ikke koge så længe og holder bedre deres form. Bruger du i stedet almindelige, lidt større grønne linser, skal du beregne lidt længere kogetid. Når linserne er kogt, hældes vandet fra dem, og de stilles til side uden låg for at afkøle. Snit spidskål fint og tilsæt dem de endnu lune linser sammen med tomat i tern. Lav en marinade af citronsaft , olivenolie, hvidløg, sojasauce og gul currypaste og hæld den over salaten som har godt af at trække 5-10 min inden servering.

Gul currypaste kan købes i asiatiske butikker. Har du ikke mulighed for at handle i en sådan butik, kan du bruge nogle forskellige andre krydderier som karry, paprika, citrongræs, ingefær (evt. som pulver), lidt chili osv. Vigtigst er, at du ikke giver op mht. krydderier, men eksperimenterer og finder lige præcis dem du kan lide!

Pynt salaten med smukke hvide ramsløg blomster, som ligesom ramsløget også er spiselige og har, afhængigt af hvor sent i sæsonen de plukkes, en sødme samt en pikant smag af purløg!

http://hijaluna.wordpress.com/2011/05/22/lun-forarssalat-med-gr%C3%B8nne-linser-og-spidskal/



Bedømmelse: 7 / 10 på 1 stemme.

Skrevet af Luna_Månebarn Denne bruger har doneret penge til at holde Vegetarkontakt.dk kørende.

Ingredienser:

(til 2 personer)

100 g. grønne linser
1 stor tomat i tern
To blade spidskål i tynde strimler
1- 1½ spsk. friskpresset citronsaft
1 tsk. sojasauce
1 tsk. koldpresset olivenolie
½ fed presset hvidløg
1 tsk. gul currypaste
2 knivspids urte eller havsalt
 
Se flere opskrifter på Salater

Alle opskrifter af Luna_Månebarn Denne bruger har doneret penge til at holde Vegetarkontakt.dk kørende.: