Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:

Lækker, frisk mungbønnesalat

Vegansk

Dejlig frisk salat , der også kan benyttes som et hovedmåltid med ris, couscous, quinoa, bulgur ell. lign.

- Skyld mungbønnerne og kog dem med spidskommen, hvidløg og rigelig grøntsagsbouillon i 15-20 min. De må ikke koge ud, men stadig have lidt bid.

- Lad bønnerne trække et par minutter i kogevandet inden vandet sigtes fra.

- Valnødderne ristes på en tør, varm pande. Hakkes herefter groft og stilles til side.

- Rist den hele spidskommen på en varm pande til den dufter - ryst panden hele tiden. Knuses herefter let i en morter.

- Chilien deles på langs, kernene fjernes og resten hakkes fint.

- Bland knust spidskommen, hakket chili, limesaft og sirup til en dressing. Smag til med salt.

- Skør avokado, ananas og peberfrugt i små tern og kom dem sammen med bønnerne i dressingen. Smag til med salt, lime og sirup.

- Pynt med mynte og nødder.

Enjoy!

Opskriften stammer fra bogen "Vegetarisk vellyst" af Tina Scheftelowitz og Christine Bille Nielsen. :)


Bedømmelse: 9 / 10 på 2 stemmer.

Skrevet af Jivana

Ingredienser:

Til 4 pers.

- 200 g tørrede mungbønner

- 1 fed hvidløg, 1 tsk
spidskommen og grøntsagsbouillon til kogning

- 50 g valnødder

- 1 stor ell. 2 små avocadoer

- 300 g frisk ananas uden skræl

- 250 g rød peberfrugt

- 1 håndfuld hakket, frisk mynte

Chili-limedressing

- 1/2 tsk hel spidskommen

- 1/2-1 rød chili

- 3 spsk friskpresset limesaft

- 2 tsk ahornsirup

- salt
 
Se flere opskrifter på Salater