Egyptiske hestebønne-kroketter med tahinsovs (tameya)
Vegansk
Denne opskrift stammer fra bogen "Cooking with Kurma". Tameya er i familie med falafler og kan f.eks. serveres med pitabrød og salat.1. Udblød bønnerne i en stor skål koldt vand et køligt sted i 2 dage. Skift vandet 2 eller 3 gange undervejs.
2. Si bønnerne og fjern de hårde skaller ved at presse bønnerne mellem fingrene.
3. Kom alle ingredienserne undtagen sesamfrø og olie i en foodprocessor og blend, til de er godt blandet. Skrab blandingen ned i en skål og ælt den til en jævn dej. Lad blandingen hvile i en halv time.
4. Del dejen i toppe på størrelse med en spiseske med top. Form hver top til en tynd bøf cirka 4 cm i diameter.
Kom sesamfrøene på en tallerken og pres hver side af kroketterne ned i frøene og sæt dem på en plade. Lad dem stå i 20 minutter.
5. Fyld en tykbundet gryde eller wok med olie til en dybde af 6,5-7,5 cm. Varm olien til 180 grader, kom forsigtigt 6-8 kroketter i og dybsteg dem, mens de vendes efter behov i 5-6 minutter, eller til de er jævnt gyldenbrune. Lad kroketterne afdryppe på et stykke køkkenrulle. Gentag processen, indtil alle kroketterne er kogt. Serveres varm eller ved stuetemperatur med tahinsovs.
Tahinsovs:
1,85 dl tahin
4 spsk. citronsaft
¼ tsk. hing/asafoetida
1 tsk. salt
1¼ dl vand eller mere
½ tsk. stødt spidskommen
¼ tsk. cayennepeber (kan udelades)
1¼ dl fint hakket persille
Kom tahinen i en skål og rør citronsaft, hing og salt i. Rør gradvist vandet i, indtil sovsen har en jævn cremet konsistens. Kom evt. mere vand i. Kom spidskommen, cayennepeber og hakket persille i.
*Hing/asafoetida/dyvelsdræk kan fås i indiske butikker.
Bedømmelse: 0 / 10 på 0 stemmer.
Skrevet af danda
1¼ dl frisk hakket persille
3 spsk. frisk hakket koriander
1½ tsk. salt
1 tsk. hing
½ tsk. friskkværnet sort peber
¼ tsk. natron
¼ tsk. cayennepeber
cirka 85 ml sesamfrø
olie til dybstegning
Skrevet af danda
Ingredienser:
5 dl tørrede hestebønner1¼ dl frisk hakket persille
3 spsk. frisk hakket koriander
1½ tsk. salt
1 tsk. hing
½ tsk. friskkværnet sort peber
¼ tsk. natron
¼ tsk. cayennepeber
cirka 85 ml sesamfrø
olie til dybstegning