Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:
Afrikansk peanut stuvning med søde kartofler og spinat

Afrikansk peanut stuvning med søde kartofler og spinat

Lakto + Ovo Vegetarisk

Varm olie over medium varme i en gryde.
Tilsæt løg og sauter i 3-4 minutter, eller indtil løgene er blanke.
Rør hvidløg og ingefær i, fortsæt med at koge i et par minutter mere.

Rør salt, cayennepeber og spidskommen i.
Start med en smule cayennepeber og tilføj mere, hvis du ønsker retten mere stærk.
Kog i 1-2 minutter mere, indtil krydderierne er duftende.
Tilføj søde kartofler, gulerødder, bouillon og honning.
Bring blandingen i kog og skru ned så det lige står og bobler.
Rør peanutbutter i, og lad retten simre i 15-20 minutter.

Når de søde kartofler er bløde, røres spinat i, og det hele simrer til spinaten er faldet sammen og varmet godt med.
Serveres evt. Med brune ris, og toppes med ristede peanuts.

TIP:
Søde kartofler kan være lidt dyre at købe, og der skal jo kun bruges en enkelt til denne ret. Men de kan sagtens tåle at blive skrællet, skåret i tern og kogt et par minutter, og derefter fryses ned til senere brug.

Velbekomme! :-)


Bedømmelse: 0 / 10 på 0 stemmer.

Skrevet af Putten

Ingredienser:

2 personer:

1/2 mellemstort løg i tern
1 fed hvidløg, hakket
1/2 spsk ingefær, hakket
1/4 tsk salt
1/4-1/2 tsk cayennepeber
(An på hvor stærkt du spiser din mad!)
1/2 tsk spidskommen
1 gulerod i tern
1 medium størrelse sød kartoffel, skrællet og skåret i tern
3 dl grøntsagsbouillon
1 spsk honning
2 spsk peanutbutter
3 kopper spinat, groft hakket (Det der kan købes frosset i kugler kan sagtens bruges)
Olie til stegning
Grofthakkede peanuts til drys
 
Se flere opskrifter på Gryde- og wokretter

Alle opskrifter af Putten:






Kommentarer

Mrs Darling
6 år siden

Det ser godt ud :)
Putten
6 år siden

Det ER godt - og når nu sommeren alligevel er på retur for en stund, kan man altid lige hygge sig med en stuvning. Mmm.. :-)