Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:
svampe-fløde sauce med fettuccine !

svampe-fløde sauce med fettuccine !

Lakto + Ovo Vegetarisk

Start med at lave pastaen!

PASTA
Fremgangsmåde

1
Lav et lille bjerg af mel på et rent arbejdsbord. Tilsæt salt
I et hul i midten placeres æggene.
Brug først en gaffel og siden fingrene som som manuelle røremaskines, og bland æg og mel.

2
Og så skal der æltes - længe og til sveden springer, og dejen bliver en blød, men alligevel fast, ensartet glat masse.
Lav til slut næve-store boller af dejen og lad dem hvis under et klæde i ca. 20 min.

Den lange hjemmelavede pasta kan tørres på et "pasta-træ"

Pastaen bør spises indenfor tre-fire dage.
Fyldt pasta som Ravioli og Tortellini >> kan fryses ned på bakker og siden gemmes i fryseposer...

3
Rul bollerne ud i lange flade skiver - jo tyndere, jo mere delikat bliver pasta´en.
Synes du, det er svært, eller hænger dejen - trods mel strøet ud på bordet - fast, så prøv at rulle den ud inde i 2 lag bagepapir.

4
Når de lange tynder plader er færdige, foldes de på den lange led til fire lag, og så skæres båndspaghetti´en ud med en kniv - i den bredde, man ønsker - normalt mellem en halv og en hel centimeter.

Anvendes helst med det samme, men kan opbevares indtil brug - i så fald i en skål, hvor man ryster et fint lag mel over pastaen, så den ikke klistrer sammen.


SAUCEN:

Snit 2 hvidløg i tyndeskiver og pres to (eller hak meget meget fint vis du ikke har en hvidløgspresser). Snit løgene i halve ringe. Snit forårs løgene i ringe med en tykkelse på ca. 5mm. Skær champignonerne i skiver.
Tænd en gryde med olien på høj varme(Ikke meget høj). Tænd også for noget saltet vand til pastaerne.
Når olien er varm svitser du Løg, hvidløg og forårsløg til de er blanke. tilsæt svampene og steg dem til de er lige knap gennemstegte. Hæld fløden over og skru ned forvarmen så det bare lige står og simre.

Når du tror der kun er fem minutter tilbage til svampesaucen har dem tykkelse du kan lide skal du putte pastaerne i det kogende saltvand. Kog dem i fem minutter og hæld vandet fra. smag saucen til med salt og peber.

Bland evt. det hele sammen eller spis det hverfor sig.


Bedømmelse: 7 / 10 på 2 stemmer.

Skrevet af popcorn9897q

Ingredienser:

Svampesovs:

*Smags neutral olie (solsikke,raps...)
*3-4 Fed hvidløg
*2 alm. løg
*4 forårsløg
*350 gram champignon eller andre svampe
*400 ml. fløde (Vis du ikke vil have det så fedt kan du erstatte lidt af det med mælk)
*salt og peber

Fettuccine:

*500 gram mel
(Jeg bruger ofte 250 gram durum-mel og 250 gram almindeligt hvedemel - den hjemmelavede pasta kan blive lidt "hård", hvis man kun anvender durum-mel...)
*5 æg
*1 knivspids salt



 
Se flere opskrifter på Forretter og lette måltider