Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:
Bønne/nødde-steg

Bønne/nødde-steg

Lakto + Ovo Vegetarisk

Bønnerne lægges i blød og koges derefter grundigt møre (ca. en times tid hvis de har ligget i blød).
De kogte bønner hakkes fint (det er nemmest hvis de har fået lov at blive kolde først) samt hasselnødderne og løget. Hold hasselnødderne for sig selv lidt endnu.
En brødform smøres grundigt og de finthakkede nødder vendes i den smurte form så den bliver beklædt med et fint lag nødder (mest for syns skyld). Så hældes resten af nødderne ned i skålen til bønner og løg.
Resten af ingredienserne, undtagen havregryn, mel og laurbærblade, tilsættes og blandes grundigt og der tilsættes til sidst mel/havregryn indtil den ønskede konsistens opnåes (den skal være rimelig klistret og være ved at være formbar).

Så hældes massen i den smurte form og stikkes med laurbærblade med et par centimeters mellemrum.
Stegen bages ca. 40 minutter midt i ovnen ved 200 grader og vendes dernæst ud i et fad. (Det kan muligvis være svært at få den til at slippe formen, jeg var nødt til at bruge bagepapir til at beklæde formen med, men hvis du stoler på din slip-let form, så prøv uden :D)

Vi lagde stegen på et fad dækket af grønne bønner og dryssede med røde gojibær!


Bedømmelse: 7 / 10 på 2 stemmer.

Skrevet af moonytiger

Ingredienser:

1,5dl sortøjebønner (tørre)
ca. 3 dl hasselnødder
ca. 3dl vand
1 løg
2 æg
1 tsk kanel
½ tsk stødte nelliker
havregryn
hvedemel

Laurbærblade
 
Se flere opskrifter på Julemad

Alle opskrifter af moonytiger:






Kommentarer


kender godt ret god. Bare rettet lidt til med fek fulkorns mel og i krydderier. af mel fulkorns hvede mel og fulkorns havre mel.