Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:
Spinattærte af grahamsmel med feta

Spinattærte af grahamsmel med feta

Lakto + Ovo Vegetarisk

Tærtedej:

Bland mel, salt og kold smør (i mindre stykker, brugt evt. en ostehøvl) i en skål. Smuldr med fingrene til det bliver en grynet masse og tilsæt netop så meget koldt vand, at den kan samles til en dej (ca. 2 spsk). Smør en tærteform (ca. 20 cm. i diameter) og tryk dejen ud i formen. Prik dejen over det hele med en gaffen og stil den i køleskabet mens fyldet laves.

Fyld:

Pres den optøede spinat for at få så meget væde ud som muligt. Varm lidt olivenolie på en pande og steg løget ved middel varme til det begynder at blive lidt gyldent i kanterne. Tilsæt de tynde hvidløgsskiver og lad dem sautere til de bliver klare i det og tager ganske lidt farve (ikke for meget!). Rør i det ofte. Tilsæt den godt pressede spinat, sluk for varmen og bland det godt med løgblandingen. Krydr godt med salt og peber.

Bland æg, mælk og halvdelen af fetaen i en skål. Krydr med lidt peber. Kom spinatblandingen i og bland det hele sammen.

Sæt tærtebunden i en 180 grader varm ovn og forbag den i 10 minutter. Tag den ud og fordel spinatblandingen i den forbagte bund. Fordel resten af fetaosten over og sæt den i ovnen i ca. 30 minutter.

Serveres evt. med tomatsalat. Sommetider pynter jeg tærten med asparges, flækkede mandler og/eller parmesan.


Bedømmelse: 5 / 10 på 1 stemme.

Skrevet af tregetours

Ingredienser:

Tærtedej:
100 g koldt (rigtig) smør
100 g grahamsmel
100 g hvedemel
1 tsk. groft salt

Fyld:
1 løg, hakket fint
3 fed hvidløg, skåret i tynde skiver
450 g frosset, helbladet spinat (optøet, evt. i mikroovnen)
2 æg
1 dl mælk
150 g fårefeta, smuldret
 
Se flere opskrifter på Hovedretter og fint mad

Alle opskrifter af tregetours:


Kommentarer

goodwomann
2 år siden

j_a_s_t_e_r_0_2_j_e_f_f_e_r_s_o_n_at_g_m_a_i_l_dot_c_0_m
Hej.
Rart at møde dig, jeg er Miss Jaster, jeg er en enkelt kvinde fra United State, jeg arbejder for US Army. Jeg ville elske at kende dig mere bedre, og det er kun, hvis du ikke har noget imod at skrive mig til min email (jaster02jefferson@gmail.com

) er en nem gå dame, der vil gøre noget for den person, jeg elsker, kan du fortælle mig noget om dig selv i din mail til mig, så jeg vil gøre det samme og venter på dit søde svar.
Jaster.