Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:
   "VRÆÆÆLLLLLL..HVA`MED stegen ??? " - Grøn Jul

"VRÆÆÆLLLLLL..HVA`MED stegen ??? " - Grøn Jul

Lakto + Ovo Vegetarisk

"VRÆÆÆLLLLLL..HVA`MED stegen ??? "

HVA`MED STEGEN ?


Ja hvad med Stegen ?
Hmm..



Kunne du tænke dig at prøve
"Grøn Julemad" ?? " ;-)


HER FØLGER MIT MENUKORT & MINE RETTER MED OPSKRIFTER

" GRØN JULE MIDDAG " vegetar.



MENUKORT

LØG-SELLERIPOSTEJ

URTHE-DELLER

HJEMMELAVET RØDKÅL

HALVE BAGTE ÆBLER MED SVESKER

BRUNE & HVIDEKARTOFLER

CHAMPINGON-SOVS BRUN



RIS AL`A MANDE

HUSK MANDLEN

SERVERES MED ;

KIRSEBÆRSOVS
ELLER
PRØV JORDBÆR SOVS
UHMMM..

VELBEKOMMEN
&
GLÆDELIG "GRØN" GOD JUL

----------------------------

"GRØN JULEMIDDAG FORSLAG 1. OPSKRIFTER"


LØG-SELLERIPOSTEJ ;

Du skal bruge ca.til 4;

450 g Løg
1 dl. olivenolie eller 75 g. smør
100 g selleri
150 g æble
2 dl. mælk
½ dl. rasp
½ dl. grahamsmel/el. hvedemel
1½ tsk allehånde
2½ tsk havsalt
lidt peber om du vil..
4 æg

Hæld olien/smørret i en gryde..
Skær løg i små tern og hæld dem i den varme olie/smør..
Småsnurre til de er blanke og begynder at blive
klare..IKKE BRUNE..
Rør af og til i gryden..
Vask imens æble og riv det groft..
Skræl Sellerien og riv fint..
AFKØL LØGENE LIDT FØR DE ØVRIGE ING. BLANDES I...
pisk nu æg let sammen med krydderier osv..bland i
løgende..hæld nu i massen i en høj smurt og raspet
form...
BAGES VED 200 GRADER CA. 1 TIME ANDEN NEDERSTE RILLE I
OVNEN..
ps. kan fryses og evt. bruges kold til JULEFROKOST
BORDET

Rødkål ;

Snit et Rødkålshoved groft,husk at fjerne stokken..
Lidt smør / olie i en gryde varmes op.. IKKE BRANDVARM..
Tilsæt nu rødkålen og lad den blive blank..tilsæt lidt
citronsaf og eddike..peber..et par nelliker..lidt ribs
eller solbærsaft..lidt salt og sukker/sød for
diabetikere ALT EFTER SMAG..hvis du har en sjat
rødbedesaft tilovers kan det bruges..
skal nu småkoge mindst 1 time..gerne længere kig af og
til om du skal have lidt vand ved..så det ikke brænder
på..
HUSK AT LAVE RIGELIGT TIL JULEDAGENE..KAN FRYSES I
PORTIONER ELLER PÅ GLAS..HOLDBAR 4-5 DAGE I KØLESKAB..

Brune/Hvidekartofler som almindeligt.
Diabetikere kan bruge sød olig.samt kulør..til de brune

HALVE BAGTE ÆBLER MED SVEDSKER ;

Brug nogle søde store RØDE æbler..
deles på midten og kernehuset fjernes..put lidt
citronsaft i..samt fyld med svedsker,der har stået lidt
i blød i vand.. BAGES MED SAMMEN MED "DEN GRØNNE STEG "


URTHE-DELLER ;

2½ dl. hirseflager
3½ dl. vand
90 g kvark Eller 75 g. rygeost smag ?
½ porre
1løg alm.
150 g. groft revet gullerod/persillerod eller anden grov
grønsag ?
1-1½ dl. rasp
1 tsk.timinan
1 tsk.basillikum
1 bundt frisk persille
eller andre friske krydderurter ?
1½ tsk. havsalt
75 g hakkede nødder,mandler olig.
1 æg.

Bland Hirseflager og vand i en skål.Hak porre og løg
fint og bland ned i hirseflage/vand blandingen sammen
med ; kvark eller rygeost,rasp,de groft revne
grøntsager,hakkede nødder,urter og krydderier ,salt evt.
peber og æg..

Lad gerne Farsen trække lidt ..
Formes nu til mindre boller i hænderne og tryk dem flade
ca.1 cm tyk ..Steges i ca. 8 min..
OPVARM OLIE GERNE OLIVEN ELLER SMØR OG LÆG DELLERNE PÅ
- VEND FØRST NÅR DER ER DANNET EN LYSEBRUN SKORPE -
NÅR DER OGSÅ ER DANNET SKORPE PÅ DEN ANDEN SIDE - SKRUES
NED TIL SAVG VARME OG DE STEGER FÆRDIGT CA. 8 MIN. IALT

KAN BRUGES TIL JULEFROKOSTBORDET
OGSÅ FRYSES..HUSK DA AT RASPE IMELLLEM DEM..

CHAMPION-SOVS-BRUN;

Køb en god kvalitet Champion,evt. store dejlige
markchampion..
Skylles og renses,duppes tørre ..
smør på en pande og rist nu champinongerne - INGEN SALT
PÅ-DU TRÆKKER SMAG OG VÆDE UD -
HÆLD OP I EN SKÅL-
Tag nu en gryde,lidt urteboulion lidt fløde tilsæt
champion og lad det stå og små snurre,tilsæt nu lidt
salt-peber og evt. lidt god rødvin IKKE FOR MEGET - til
sidst når din sovs er så tyk du ønsker,lidt kulør på..
uhm..

RIS AL`A MANDE ;

Du kan jo bruge både alm. ris-grødris-bruneris osv osv..

Kog gerne grøden dagen før og lad den stå og trække med
de hele vanilliestænger koldt natten over..

OK DU SKAL BRUGE ;

ca. 9o g ris til 1½ l mælk
1 stang vanille flækkes og skrap så korn ud i mælken og
smid skallen med..varm op til kogepunkt og tilsæt
risgryn..låg på ..svag varme..HUSK AT RØRE I
GRØDEN..CA-HVER 10 MIN OG BRUG ALTID EN STOR GRYDE..
UANSET LILLE MÆNGDE..
smag evt. til med lidt sukker salt og for diabetikkere
sød.

Nu er det JULEAFTEN

Du skal have smuttet og hakket en god portion mandler..

HUSK NU ATGEMME EN HEL TIL MADELGAVEN

TAG DIN GRØD FRA IGÅR UD SÅ DEN IKKE ER SÅ KOLD & STIV
NÅR DER SKAL RØRES FLØDE I ..

Pisk nu efter smag ca. ½ l. fløde

OG BLAND DIN RIS ALA MANDE
FORSTIGTIGT HUSK AT TAGE DEN HELE VANILLIESTANG OP..
SMAG TIL EVT. MED MERE VANILLIESUKKER ..

DU KAN KØBE KIRSEBÆRSOVS MEN;

Kog lidt gode kirsebær..tilsæt lidt citron og sukker/sød
efter samg,jævn med mariznamel rørt ud i koldt vand..
det samme gælder for Jordbærsovs

GOD ARBEJDSLYST HUSK JULEMUSIKKEN OG EVT. GLØGG OG
JULE-HJEMMEBAG IMENS DU KOKKERE - LAV GERNE BØRNEGLØGG
AF SAFT-DE ELSKER DET & DE KAN SAGTENS VÆRE MED I
KØKKENET

GLÆDELIG JUL & GODT NYTÅR
SE NÆSTE AFSNIT
"GRØN JULEFROKOST"



GRØN JULEFROKOST




" GRØN JULEFROKOST-MENUKORT "


JULEFROKOST

VALGFRIT



MENUKORT

KARRYSALAT MED ÆG
NUDLER-ASIER-TOMAT & KARSE

RØDBEDESALAT MED ÆBLER
&
CREME DALA CREME

WALDORFSALAT MED BALDSELLERI-VINDRUER

BUTTERDEJSNITTER
MED
SPINAT-TOMAT & FETA

MINI-PIZZA

LØG/KIKÆRTEPOSTEJ

CHAMPIONG PATE`

URTEDELLER

TOMAT-PORRE -PEBERFRUGT TÆRTER M.M

RØDBEDEPÅLÆG

ANNANASRING MED RØDBEDE OG HYTTEOST

GRØNKÅLSHOF MED NØDDER OG ROSINER

BAGTE KARTOFLER OG ANDRE RODFRUGTER

DIV. DRESSINGER
&
SALATER

HJEMMEBAGT
RUGBRØD/BRØD
SMØR

GODE OSTE & DRUER
FRUGT & KIKS


KAN NYDES MED ALLE DRIKKEVARE


PS; NOGLE SPISER FISK
OPSKRIFTER FØLGER
DER ER TAGET UDGANGSPUNKT I DE DANSKE RÅVARE






" JULEFROKOST"


LAD OS SÅ KOMME I SVING MED AT KOKKERERE ..VÆLG SELV
..NOGLE ELLER ALLE RETTER

ALT ER TIL CA. 4 PERS.

KARRYSALAT;

4 HÅRDKOGTE ÆG
4 ASIER,DRYPPET AF
100G.KOGTE NUDLER OLIG.
1 LILLE LØG.
LIDT FORÅRSLØG.
KARRY
URTHESALT
PEBER
CREMEFRAISE/EL. O,3% FEDTFATTIG
MAYONAISE/EL. 4% FEDTFATTIG
TOMATER CHERRY/COKTAIL
KARSE
SALATBLAD TIL PYNT..

KOG OG HAK ÆG GROFT. KOG OG SKYL NUDLER UNDER KOLDT
VAND.
HAK LØG FINT. SKÆR FORÅRSLØG DET GRØNNE OG ASIER I GROVE
STYKKER..TAG EN SKÅL OG RØR CREMEN MED DIV. KRYDDERIER
OG TILSÆT NU DE HAKKEDE INDGIRENSER OSV. ANRET PÆNT PÅ
FAD ELLER SKÅL MED SALATBLADE..PYNT MED TOMATER OG GODT
MED KARSE...

RØDBEDESALAT;

KOG CA.300G.RØDBEDER
MÅ KUN SKRUPPES IKKE SKÆRE,SÅ FORBLØDER DE..
RIV 1.STORT SØDT ÆBLE..
BLAND; CREMFRAISE OLIG. MED LIDT
HVIDLØG..CITRON..URTHESALT..
OG TILSÆT NU DE REVNE ÆBLER..
DU KAN RIVE ELLER SKÆRE RØDBEDERNE I TERN SOM DU ØNSKER
OG TILSÆTTE..
SMUK FARVE..ANRET PÅ SALATBLAD..PYNT MED LIDT REVEN
AGURK & CITRONSKÆL..(USPRØJTET)


WALDORFSALAT;

SNIT CA. 200 G. HVIDKÅL OG SKÆR CA. 4 STÆNGLER
BLADSELLERI I SKIVER.RIV 2 GULLERØDDER..1 ÆBLE.HAK CA.
100G. VALNØDDER ELLER MERE 100 G. VINDRUER DELES OG
EVT. KERNER FJERNES.
RØR EN CREMEFREIS OLIG. MED LIDT CITON,SUKKER/SØD OG
BLAND ALT I EN SKÅL..PYNT MED VINDRUER..VALNØDDER OG
LIDT RØD REVEN ÆBLE EVT..FINE FARVER

BUTTERDEJS SNITTER;

DU KAN LAVE DEN SELV PYHAAA...

KØB NOGLE FROSNE PLADER BUTTERDEJ..
LÆGGES TIL OPTØNING..
IMENS DAMPER DU NOGET SPINAT I LIDT OLIVEN OLIE PÅ EN
PANDE..TILSÆT LIDT MUSKAKT NØD SALT PEBER..
SKÆR TYNDE SKIVER TOMAT MED SMAT I OG NOGET FETAOST..I
TERN ELLER EN TYND SKIVE..
PISK ET PAR ÆG SAMMEN..
TÆND OVNEN PÅ CA. 200
RUL NU BUTTERDEJEN LIDT UD ,HUSK MEL PÅ BORDET OG TRYK
IKKE HÅRDT IDET DU ØDELÆGGER DEJEN.. SKÆR I FIRKANTER
ELLER TREKANTER ?? SOM DU HAR LYST..CA. 8X8 CM.I STR..
PENSEL MED LIDT ÆG OG VEND NUS PINATEN I RESTEN AF ÆGGET
OG FORDEL DET UD PÅ SNITTERNE..LÆG TOMAT SKIVER PÅ OG
SLUT AF MED AT LÆGGE ELLER SMULDRE FETAOST PÅ..DYP LIDT
GOD OLIVEN OLIE PÅ.. BAGES NY CA. 12-15 MIN.. HUS AT
SÆTTE PÅ BAGEPAPIR OG OVER PÅ RIST,NÅR FÆRDIG.. MUMSHHHH

DU KAN SELV BYGGE FLERE SLAGS..BRUG FANTASIEN..
SEVERES HELST LUNE..

MINI-PIZZA;

DEJ TIL 10 SMÅ RUNDE ;
CA. STR. DESERT TALLERKEN..

20 G GÆR
5 DL. LUNKEN VAND
LIDT SALT
LIDT OLIVEN OLIE
CA.400G PIZZAMEL
ELLER
DURUM MEL 200G OG 200G ALM. MEL

BLAND NU EN STOR SKÅL ;
VAND-GÆR-SALT-OLIE-MEL-ÆLGT DEN BLØD OG SMIDIG.. FORM
CA. 10. SMÅ BOLLER OG LÆG PÅ MELET PLADE.. DU KAN EVT
LÆGGE DEM I KØLESKABET OG TAGE UD EN EFTER EN NÅR DU
LAVER DEM..HVIS DU HAR VARMLUFTOVN ? LAVES DE PÅ EN GANG
KAN LUNES
TOMATSOVS ;

FRISKE TOMATER JA TAK
MEN DU KAN GODT BRUGE HAKKEDE PÅ DÅSE OLIG.
TILSÆT EFTER SMAG I EN SKÅL ;
OLIVEN
OLIE-HVIDLØG-SALT-PAPRIKA-BASILLIKUM-TIMINAN-OREGANO
OSV..GERNE FRISKE MEN TØRRET PÅ DENNE ÅRSTID ER
BILLIGST.. HAK ET LØG FINT OG TILSÆT..EVT. EN MEGET FINT
HAKKET PEBERFRUGT..MÅ GERNE STÅ OG TRÆKKE LIDT..

HVAD VIL DU HAVE PÅ ?

RØDLØG-SQUASH-PEBERFRUGTER-ANNAS-GULLERROD REVET-
SPINAT-OST-SHAMPION- ?????
ALT KAN BRUGES AF DET GRØNNE..

RUL EN BOLLE UD OG BRUG ,MED LIDT MEL PÅ BORDET..HVIS DU
KAN ? RUL FLERE PÅ EN GANG SÅ ER DET NEMT AT BYGGE

PÅ MED TOMATSOVSEN..
REVET OST ..
OGSÅ EFTER DIT VALG AF GRØNT..DRYP MED LIDT OLIE..
DU HAR SELVFØLGELIG VARMET OVNEN OP TIL 220
BAGEPAPIR PÅ PLADE OG OP MED DEM MÅSKE VILLE JEG BYGGE
DEM PÅ PLADEN

BAGES CA.15-20 MIN..

LØG/KIKÆRTE PÒSTEJ;
SE JULEMENU,SAMME DOG UDEN SELLERI-ALLEHÅNDE OG ÆBLE,MEN
GERNE CITRON-HVIDLØG OLIVEN OLIE-SESAMOLIE,ET PAR
DRÅBER-PAPRIKA...

URTEDELLER; SE JULEMENU...

TÆRTER MED DIV. GRØNT FYLD;

TAG EN SKÅL CA. 300G. MEL EFTER SMAG,TILSÆT LIDT SALT 2
SPSK OLIE OG LUNKEN VAND TIL DEJEN ER SMIDIG OG STIL DEN
KØLIG MENS DU LAVER FYLD..

PORREFYLD; RENS ET PAR STORE GODE PORRE SKÆR IKKE FOR
MEGET AT TOPPEN AF,SKIVES,LIDT OLIE PÅ EN PANDE OG PÅ
MED POORE OG ET FED HVIDLØG,MÅ IKKE BLIVE
BRUNT,MIDDELVARME,TILSÆT LIDT PEBER-LIDT FLÅDE LAD DET
KOGE LIDT IND..

PÅ SAMMEMÅDE KAN DU LAVE ATL EFTER EGET HOVED..MED
SQUASH.SHAMPIONG-PEBERFRUGTER OSV OSV..

RUL NU DEJEN UD OG OP I EN SMURT TÆRTEFORM,PRIK DEJEN
MED EN GAFFEL..
RØR 3 ÆG SAMMEN MED LIDT MUSKATNØD OG EN SKAVT MÆLK
ELLER FLØDE ..
HÆLD FYLD PÅ,DERPÅ ÆGGEMASSEN OG TIL SIDST,EVT. REVET
OST-ELLER SMULDRET FETAOST-ELLER HYTTEOST OSV..DRYP LIDT
OLIVEN OLIE OVER.. BAGES NU CA. 3O MIN I 220 G. VARM
OVN... MUMHS...

ANNANASRING MED RØDBEDEOG HYTTEOST

ÅBEN EN DÅSE ANNANAS ELLER FRISK OG LAD DEM LIGGE LIDT
PÅ KØKKENRULLE OG SUGE VÆSKE FRA..
RIV NU ET PAR SKRÆLLEDE RØDBEDER..
MARINERES MED LIDT; SALT-PEBER-OLIVENOLIE-HVIDLØG OG
CITRON EVT. LIDT SUKKER ELLER SAFT FRA ANNANAS..

ANRET NU SALATBLADE PÅ ET FAD..LÆG EN RING PÅ HVERT
ENKELT BLAD..FYLD HYTTEOST I HULLET AF ANNANASRINGEN OG
LÆG EN GOD SKEFULS RØDBEDERÅKOST PÅ TOPPEN,PYNT MED EVT.
CITRONMELISSE ELLER ANDET BLADGRØNT..EVT. LIDT RISETET
PINJEKERNER..


GRØNKÅLSHOF;

SKYL OG HAK EN GOD PORTION FRISK GRØNKÅLSBLADE..500G
HAK EN DL. VALNØDDER ELLER ANDRE NØDDER.. TAG CA.5DL
YMER ELLER CREMEFRAISE..TILSÆT LIDT CITRON EVT. SUKKER
ELLER SØD..OG 2 HÅNDFULD GODE ROSINER..NØDDERNE OG
KÅLEN... ANRET IS SKÅL..PYNT MED NØDDER ROSINER

BAGTE RODFRUGTER M.M

SKYL BAGEKARTOFTER-GULLEROD-PASTINAK-
RØDBEDE OSV.OSV..
EVT. UDEN SKRÆL,MEN MED ER DE DEJLIGE
SMID LIDT OLIVEN OLIE PÅ EN
BRADEPANDE-TIMINAN-SALT-PAPRIKA-URTHESALT-EVT. HVIDLØG
OSV... BRUG FANTASIEN..DU KAN DELE BRADEPANDEN LIDT OP
SÅ DET IKKE ER EN PÆREVÆLLING..SKÆR NU STAVE OG BÅDE
ELLER SKIVER AF RODFRUGTERNE OG OP PÅ PLADEN,SMØR DEM
GODT IND I OLIE OG KRYDDERI,BAGES NU CA. 35-40 MIN I 220
G VARM OVN..MIDT I CA.
ANRET PÅ FAD MED SALAT OG EN SKÅL CREMEFRAISE
OLIG..TILSAT EVT. SENNEP OSV..






Bedømmelse: 1 / 10 på 1 stemme.

Skrevet af Adina iris

Ingredienser:

 
Se flere opskrifter på Andet

Alle opskrifter af Adina iris:






Kommentarer

Adina iris
3 år siden

Glædelig Grøn Jul ;-) Adina iris