Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:
Gulerodsfrikadeller

Gulerodsfrikadeller

Lakto + Ovo Vegetarisk


Skyl brændenælderne. Hæld kogende vand over dem og hæld det fra igen med det samme. Så brænder de ikke mere. Hak dem groft.

Pres saften af gulerødderne. Drik saften og kom pulpen op i en skål. tilsæt brændenælder, hakkede nødder og æg og bland det godt. Tilsæt salt, peber og evt revet ost eller mel.

Lad farsen hvile ½ times tid. 

Smelt smørret på en pande og tag en håndfuld fars op i hænderne. Klem det sidste væde af farsen og form den til en frikadelle. Læg den på panden og form de andre frikadeller - der bliver ca. 8 - 10 stk afhængigt af hvor store du laver dem. De skal steges ved jævn varme i ca 5 minutter på hver side. Sørg for at der er en pæn stegeskorpe på dem inden du vender dem, ellers går de nemt i stykker. 

Serveres f.eks. med kartofler og persillesove eller som her med hele majskolber med hvidløgssmør.


Bedømmelse: 0 / 10 på 0 stemmer.

Skrevet af Susse

Ingredienser:

Topskudene af ca. 20 brændenælder
5 store gulerødder
50 gr. hakkede hasselnødder
2 økologiske æg
salt og peber
revet ost eller et par spiseskefulde hvedemel (kan udelades men så hænger de ikke så nemt sammen)
Smør
 
Se flere opskrifter på Frikadeller

Alle opskrifter af Susse: