Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:

Nøddefarsbrød

Lakto + Ovo Vegetarisk

Dette er tilnærmelsesvist Mary's nøddefarsbrød fra bogen vegetarkøkkenet af Rose Elliot, men med små ændringer. Passer super til julemaden! Jeg vil tro at mælk og smør kan erstattes af vegansk alternativ, men æg kommer man nok ikke uden om :)

Ca fire personer

40 g smør
1 stort løg finthakket
2 fed hvidløg finthakket
150 g champignon skåret i tynde skiver
200 g diverse nødder (jeg blander hassel, valnød og mandler, da det for det meste er det, der er i skabet)
50 g hvedebrød uden skorpe
1 spsk hvedemel m top
ca. 3/4 mælk
Friskhakkede krydderurter, jeg bruger persille og rosmarin
2 æg
50 g pinjekerner
1-2 spsk friskpresset citronsaft
ca 1 tsk salt
peber
revet muskatnød

Smelt smørret og steg løg og hvidløg ved svag varme. Tilsæt halvdelen af svampene og steg videre nogle minutter. Tilsæt mel. Rør rundt - stadig over varmen. Tilsæt mælk. Når blandingen er tykner og er jævn, pureres den i foodprocessor el.lign. Krydderurter og æg tilsættes og pureres.

Nødder og brød hakkes fint i foodprocessor. Hældes i en skål og blandes med blandingen ovenfor. De resterende ingredienser tilsættes og røres godt sammen.
Beklæd en form med bagepapir (bund og to sider) og smør de to resterende sider.
Bages i vandbad i ca. en time ved 180 grader. Læg sølvpapir over, som evt tages af den sidste bagetid, for at få en sprød skorpe.


Bedømmelse: 0 / 10 på 0 stemmer.

Skrevet af Tidsel Denne bruger har doneret penge til at holde Vegetarkontakt.dk kørende.

Ingredienser:

 
Se flere opskrifter på Postejer og andre ovnretter