Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:

Porre-champignon-tærte

Lakto + Ovo Vegetarisk

Denne tærte er vildt lækker, det er en jeg har fået i min barndom, og har lært at lave den af min mor. Jeg har ikke en opskrift på det, så dette er en ca. opskrift, som I selv skal eksperimentere ud fra.

Dej:
Put olie/smør, vand, mælk og mel i en skål og rør rundt. (mælk kan nok godt undlades, hvis man vil det.)
Ældt dejen (den plejer at være ret fedtet i konsistensen.)

Fordel dejen tyndt i et smurt tærtefad og prik med en gaffel over det hele på dejen.
Bag dejen i en ovn på ca. 180 grader i tyve min. (føl selv efter, hvor længe I synes det skal have.)

(De dovne kan evt. købe en færdigblanding, det er ikke bunden der er det vigtige.)

Grønsagsfyld:
Tag lidt olie på en pande og put rigeligt spidskommen, lidt salt, peber og paprika i.
Steg løg på panden til de er gyldne. Snit porre og put oven i, sammen med lidt vand. Tag låg eller sølvpapir over, så dampen bliver derinde.
Når vandet er forsvundet, tag de snittede champignoner i. Når væsken er mest muligt fordampet er det klart.

Æggefyld.
Bland æg og creme fraiche i en skål sammen med salt og peber.

Tag bunden ud og fordel grønsagsfyldet på dejen. Held derefter æggefyldet over, og lad det synke ned i grønsagsfyldet. Slut af med at fordele revet ost ud over tærten og drys lidt oregano på.

Bag tærten på 200 grader i ca. 20 min (beslut selv hvor længe I synes det skal have.)



Bedømmelse: 0 / 10 på 0 stemmer.

Skrevet af Elva

Ingredienser:

Dej:
ca. 1 lille kop olie eller ca 100 g smør.
ca. 1 lille slat vand
ca. 1 lille slat mælk
Hvedemel
(Evt. andet I synes kunne være godt, eller hvis I synes dejen skal være mere grov, kan I bruge en anden type mel.)

Grønsagsfyld: (alle grønsagerne skal snittes.)
3-4 Porre
1 bakke Champignon
2 Løg
mest Spidskommen
lidt salt + peber
lille smule paprika.

æggefyld:
2 æg
1 bøtte creme fraiche
salt + peber

Øverst:
ost + oregano.
 
Se flere opskrifter på Hovedretter og fint mad