Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:

Nøddesteg

Lakto + Ovo Vegetarisk

Denne postej får vi hvert år til jul, men den kan sagtens spises på en hverdagsaften...

100 g franskbrød uden skorpe - smuldres/males ikke for fint og lægges i blød (hvis der er tid) i ½ l mælk
200 g nødder - malet mellemgroft
100 g tomatpure eller lidt mindre tomatkoncentrat
60 g havregryn
50 g smør
2 hele æg - piskes lidt sammen først (kan godt undværes, men postejen bliver da lidt tungere)
salt

Alle ingredienser blandes sammen og kommes i smurt ildfast fad, bages - gerne i vandbad - i ca. 1 time ved 200 grader.

Serveres gerne med svesker, brunede kartofler og/eller dampet grønkål.
Velbekomme!


Bedømmelse: 9 / 10 på 3 stemmer.

Skrevet af Glaux

Ingredienser:

 
Se flere opskrifter på Postejer og andre ovnretter


Kommentarer

bee
11 år siden

Stegen blev rigtig god - uden æg. Det kan anbefales at bage den i en relativt høj skål (ca. 4-5 cm), og lægge staniol over de første 40 min. Konsistensen bliver mere fast ved afkøling.