
Momsens fantastiske rosinboller, 2 variationer
Lakto + Ovo Vegetarisk
Ja ikke just en opskrift til den flade mave, men ustyrlig hyggelig en eftermiddag med regn;-)Den oprindelige:
Mælk og smør varmes - herefter tilsættes æg. sukker og rosiner. Pisk det hele let og opløs gæren i blandingen. Tilsæt ca. 3/4 af melet, rør godt og ælt indtil dejen er let og lind.
Lad dejen hæve til dobbelt størrelse, hvorefter den formes til boller. Lad dem hæve på pladen mens ovnen varmes til 200 grader - pensl evt med æg, så bliver de fine og blanke;-)
Bages ca. 15 min.
Ny variant:
Jeg rørte det på en foodprocessor i bageskålen ved laveste hastighed og det fungerede fint.
Smør smeltes og heri blandes fromage frais (eller andet surmælkprodukt, hvad man lige har ved hånden) og vand. Tilsæt rosiner, æg og sukker og lad det lige blande sig rundt. Tilsæt herefter gær og lad det igen lige opløse sig, inden grahamsmel tilsættes. Herefter er det lidt på gefühl hvor meget hvedemel der skal i - min skulle have ca. 300 g.
Lad dejen hæve til dobbelt størrelse, hvorefter den formes til boller. Lad dem hæve på pladen mens ovnen varmes til 200 grader - bages ca. 15 min.
Den oprindelige opskrift har jeg fået af min mormor, der har den fra et ugeblad i 50-60erne vil jeg tro, og de er et meget klart minde fra min barndom;-)
- enjoy -
Bedømmelse: 6 / 10 på 2 stemmer.
Skrevet af Trinche
4 dl mælk
150 g smør
100 g sukker
3 æg
50 g gær
100 g rosin
ca. 800 g hvedemel
Ny variant - giver ca. 10 stk:
50 g smør
100 g fromage frais
1 dl vand
25 g gær
2 æg
40 g sukker
200 g grahamsmel
ca. 300 g hvedemel
Skrevet af Trinche
Ingredienser:
Den oprindelige - giver ca. 20 stk:4 dl mælk
150 g smør
100 g sukker
3 æg
50 g gær
100 g rosin
ca. 800 g hvedemel
Ny variant - giver ca. 10 stk:
50 g smør
100 g fromage frais
1 dl vand
25 g gær
2 æg
40 g sukker
200 g grahamsmel
ca. 300 g hvedemel