Linse/quinoa falaffel
Vegansk
Falafler uden kikærter, den er go' nok Man kan også bare kalde dem minideller, de fungerer som begge og smager herre godt!Kog linser og quinoa i rigeligt vand med grøntsagsbouillon i ca 20 minutter. Lad stå i fem minutter og hæld herefter overskydende vand fra (kan evt bruges til at lave sovs).
Tilsæt alle ingredienser, og blend med stavblender. Det skal ikke være en total homogen masse, men bare lige så de er nemmere at forme men samtidigt så man kan se lidt linser her og der.
Form til små falafel-størrelse kugler, put på en plade med bagepapir og sæt i ovnen ved ca 200-220 grader i omkring 15-25 minutter, alt efter hvordan din ovn er.
De er færdige når de har fået en sprød overflade, men de skal ikke blive sorte
Smager rigtig godt til aftensmaden og/eller på rugbrød, i salaten, som snack osv osv dagen efter. Kan sikkert godt fryses, har dog ikke prøvet endnu.
Tror også man med fordel kan putte persille, chili og hvidløg i! Kan kun forestille mig det vil smage godt.
OBS! billede er af denne opskrift dog med bønner og ris i stedet for linser og quinoa. Jep, det kan varieres i uendeligheder
Bedømmelse: 0 / 10 på 0 stemmer.
Skrevet af Amy
1½ dl linser, sorte
1 dl quinoa
Lille dåse tomatpuré
Lille løg, hakket
1 spsk smagsneutral olie
Rigeligt med revet muskatnød (giver en dejlig smag)
En knivspids røget paprika
Lidt salt og peber
Evt. et lille nips havregryn hvis massen bliver lidt for usammenhængende.
Skrevet af Amy
Ingredienser:
Cirkamål:1½ dl linser, sorte
1 dl quinoa
Lille dåse tomatpuré
Lille løg, hakket
1 spsk smagsneutral olie
Rigeligt med revet muskatnød (giver en dejlig smag)
En knivspids røget paprika
Lidt salt og peber
Evt. et lille nips havregryn hvis massen bliver lidt for usammenhængende.